Contactează-ne aici

contact@artinsane.eu

Descriere Prof. Dr. Adela Magdalena Ciobanu

Doamna Adela Magdalena Ciobanu este absolvent al liceului de Matematică – Fizică “Nicolae Bălcescu” din Craiova și a Universității de Medicină din Craiova, are un masterat în Management Sanitar efectuat la Universitatea din București, dar și cursuri de cercetare și formare în expertiză psihiatrică medico-legală efectuate la INML “Mina Minovici”. Actual este medic primar, doctor în științe medicale, Profesor Universitar Abilitat la Disciplina de psihiatrie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Departamentul Neuroștiințe și șef Secție 1 Clinic la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”. În perioada 2014-2017 a fost directorul medical al aceluiași spital menționat mai sus. A fost manager de proiect de cercetare, membră a mai multor echipe de cercetare în proiecte naționale și internaționale. Începând cu anul 2022 este președinte ales al Asociației Psihiatrilor Liberi din România, dar și membru fondator și fost vicepreședinte al Societății Române de Psihiatrie Biologică, membru al Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie. Doamna Profesor Adela Magdalena Ciobanu a fost expert în evaluarea ghidurilor și procedurilor în cadrul proiectului: „Dezvoltarea abilităților profesionale pentru personalul medical implicat în screening-ul tulburărilor afective și prevenirea comportamentului suicidar”, derulat prin Centrul Național de Sănătate Mintală și combaterea consumului de droguri și Ministerul Sănătății.

Premii: „Premiul pentru cel mai bun poster” de către Asociația Mondială de Psihiatrie, poster intitulat „Valoarea depresiei, remisiunii și controlului diabetului și a calității vieții” la Congresul WPA 2013 București, „Asistență primară, sănătate mintală și integrare în sănătate publică:

Rolul catalitic al tehnologiei informației și comunicațiilor”.

Profesor Dr. Ciobanu este interesată în promovarea Art-terapiei și implicit a Meloterapiei în  recuperarea bolnavului psihic. În acest sens, a coordonat lucrări de licență ale studenților și a urmărit aportul adus de meloterapie și pictură în recuperarea mai rapidă a bolnavilor cu diverse patologii psihiatrice.

Cele șase tablouri prezentate în cadrul expoziției fac parte din colecția personală a doamnei Profesor Adela Ciobanu, fiind rodul încurajării bolnavilor de a-și exprima emoțiile, stările, prin artă, culoare, pictură.

Paleta coloristică aleasă de pictorii care au realizat cele 6 tablouri este una vie, optimistă, florală, dar și abstractă, reflectând bucuria remisiunii patologiei psihiatrice, recuperarea dorinței de viață și frumos.

Materialele folosite pentru realizarea celor 6 tablouri sunt din surse proprii, independente de cele furnizate de către spital și atelierele sale.

You cannot copy content of this page